Echipa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, condusă de maistrul militar Pentilescu Iulian, a intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unor elemente de muniţie neexplodată, din primul război mondial, asanate din gospodăria numitei Maria G., din localitatea Iedu, comuna Cârlibaba.
  În timp ce proprietarii făceau lucrări de excavare, la un moment dat au observat în cupa utilajului, mai multe elemente de muniţie. Au oprit exacavarea şi au cerut ajutor poliţiei locale. Aceştia au anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care a trimis echipa pirotehnică la faţa locului.
În urma cercetării şi detectării zonei, echipa pirotehnică a identificat şi ridicat 33 de grenade de mână defensive, 6 corpuri expozibile, 5 foacoase artilerie, un proiectil exploziv calibrul 85 mm şi un corp proiectil exploziv calibrul 76 mm.
 S-a constatat că zona respectivă nu prezintă un pericol iminent, fiindu-le pus în vedere proprietarilor ca, în eventualitatea executării altor lucrări de excavaţie, construcţii sau săpături în zona respectivă, să sesizeze lucrătorii postului de poliţie local sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, prin numărul 112, în vederea acordării de asistenţă tehnică de specialitate pe timpul lucrărilor.
  Muniţia a fost transportată în condiţii de maximă siguranţă, fiind depozitată provizoriu până la distrugerea controlată, într-un poligon autorizat. 
Misiunea de asanare a fost complexă şi riscantă, din cauza numărului mare de muniţie şi s-a încheiat la orele 21.45.
  Nu s-au pus în pericol vieţi omeneşti şi nu s-au înregistrat pagube materiale

Sursa: Bucovina TV

02 10 2008 Interventie asupra unor munitii neexplodate

| Stiri | 0 Comments
About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>