Ion Lungu-Primarul Mun Suceava, a anunţat joi că s-a aprobat majorarea preţului de producere a energiei termice, de la 169,49 lei fără TVA, la 203,04 lei pe gigacalorie. Domnia sa a precizat că preţul total de producere, transport şi distribuţie, a crescut astfel de la 320 lei la 360,04 lei. Primarul Lungu a menţionat că în aceste condiţii, preţul de facturare a populaţiei este de 178 de lei, din care Primăria trebuie să plătească o subvenţie de 117,75 lei. Procentual, conform declaraţiilor edilului, Primăria suportă 32,8 % din preţul gigacaloriei, compensarea de la guvern este de 17,9%, populaţiei rămânându-i datoria să plătească 49,3% din această sumă.
Domnia sa a concluzionat că în lunile noiembrie şi decembrie, în care se estimează că se vor consuma în tot judeţul în jur de 72.000 mii de gigacalorii, Primăria ar trebui să achite suma de 85 de miliarde de lei vechi subvenţii, ceea ce, conform declaraţiilor primarului ,,este un lucru imposibil,,, urmând ca în primăvară sa ia o decizie radicală în ceea ce priveşte viitorul societăţii de termoficare.

Sursa: www.bucovinatv.ro

13 11 2008 – S-a aprobat majorarea pretului de producere a energiei termice

| Stiri | 0 Comments
About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>