Donţu a prezentat 5 soluţii pentru o nouă zonă industrială

 În cursul zilei de miercuri 23 noiembrie 2008 , candidatul PSD pentru funcţia de deputat în Colegiul Suceava I (municipiul Suceava fără cartierul Burdujeni), domnul Ovidiu Donţu, s-a intilnit cu cetatenii care locuiesc pe străzile Mihai Viteazul, Alexandru cel Bun şi Ştefan cel Mare. În urma discuţiilor purtate cu acestia s-au ridicat o serie de probleme dintre care cele mai mari sunt lipsa locurilor de muncă, situaţia pensiilor mici, problemele din urbanism, lipsa locurilor de parcare şi situaţia străzilor din aceste cartiere.  
 Candidatul la funcţia de deputat în colegiul Suceava I, domnul Ovidiu Donţu, a precizat ca sunt probleme care se pot rezolva la Bucureşti şi probleme care se pot rezolva la Suceava. Domnia sa a declarat: „ Cele care depind de Bucureşti le preiau în calitate de candidat la Camera Deputaţilor şi ca jurist, sper ca odată ajuns la fabrica de legi să fac mai bine pentru cei mulţi, iar cele de la Suceava le preiau în calitate de consilier local. De asemenea, proiectul meu de forţă se referă la alocarea de terenuri pentru o nouă zonă industrială. Prima variantă pe care o am în vedere se referă la terenurile de la Termica ,soluţie care o voi supune dezbaterii comunităţii noastre în primul trimestru al anului 2009 odată cu dorinţa municipalităţii de privatizare a acestei societăţi pentru că se pot obţine reduceri de 50% la energie în acea locaţie. A doua soluţie pe care o am în vedere este acelaşi procedeu juridic prin care i s-a acordat de la Bucureşti Universităţii Stefan cel Mare 30 de hectare de teren pentru un nou campus universitar în comuna Moara. A treia soluţie se referă la asocierea cu comunele din jur pentru a crea această nouă zonă industrială. A patra soluţie se referă la extinderea Sucevei fie în fapt fie în drept pentru a deveni un pol urban de aprox. 200.000 de locuitori pentru a atrage sume mai mari din fondurile structurale pentru dezvoltarea infrastructurii industriale sume prevăzute în Programul Operţional Regional. A cincea soluţie este legea zonelor industriale care să aibă în anexă locaţia din Suceava sau din jurul Sucevei, care să fie afectată producţiei, după modelul zonelor defavorizate”. 

Sursa: www.bucovinatv.ro

26 11 2008 – Dontu a prezentat 5 solutii pentru o noua zona industriala

| Stiri | 0 Comments
About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>