Dontu propune 5 soluţii pentru aplicarea proiectului "O noua zona industriala"

 În cursul zilei de joi 27 noiembrie 2008 , candidatul PSD pentru funcţia de deputat în Colegiul Suceava I (municipiul Suceava fără cartierul Burdujeni), domnul Ovidiu Donţu a încheiat turul cartierelor din Suceava cu cetatenii care locuiesc în zona centrală a municipiului Suceava. În urma discuţiilor purtate cu acestia s-au ridicat o serie de probleme dintre care cele mai mari sunt lipsa locurilor de muncă, criza economică, situaţia pensiilor mici, problemele din urbanism, lipsa locurilor de parcare, blocajul în trafic şi situaţia străzilor din această zonă.  
 Candidatul la funcţia de deputat în colegiul Suceava I, domnul Ovidiu Donţu, a precizat ca a prezentat în aceste zile proiectul pentru reducerea cheltuielilor Parlamentului, cele de asanare a clasei politice şi proiectul de protejare a oamenilor obişnuiţi de efectele crizei economice. De asemenea, proiectul meu de forţă se referă la alocarea de terenuri pentru o nouă zonă industrială. O singură unitate de producţie pe lună dacă se va deschide în următorii 2 ani vom avea 24 de noi fabrici care vor asigura locuri de muncă stabile şi vor asigura dezvoltarea unor industrii pe orizontală. Prima variantă pe care o am în vedere se referă la terenurile de la Termica, soluţie care o voi supune dezbaterii comunităţii noastre în primul trimestru al anului 2009 odată cu dorinţa municipalităţii de privatizare a acestei societăţi pentru că se pot obţine reduceri de 50% la energie în acea locaţie. A doua soluţie pe care o am în vedere este acelaşi procedeu juridic prin care i s-a acordat de la Bucureşti, Universităţii Stefan cel Mare, 30 de ha teren pentru un nou campus universitar în comuna Moara. A treia soluţie se referă la asocierea cu comunele din jur pentru a crea această nouă zonă industrială. A patra soluţie se referă la extinderea Sucevei fie în fapt fie în drept pentru a deveni un pol urban de aprox. 200.000 de locuitori pentru a atrage sume mai mari din fondurile structurale pentru dezvoltarea infrastructurii industriale sume prevăzute în Programul Operţional Regional. A cincea soluţie este legea zonelor industriale care să aibă în anexă locaţia din Suceava sau din jurul Sucevei care să fie afectată producţiei, după modelul zonelor defavorizate ce a fost statuat prin lege. În concluzie am identificat 40 ha teren în zona Termica, 100 ha în zona Staţiunii, 100 ha în zona Siminicea din care 20 ha la 1 km de aeroport, 22 ha în Stroieşti, 30 de ha în zona Ipoteşti, 15 ha în zona Pătrăuţi, 20 ha în zona Adîncata.  

Sursa: www.bucovinatv.ro

27 11 2008 – Dontu propune 5 solutii pentru aplicarea proiectului – O noua zona industriala

| Stiri | 0 Comments
About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>