VIS 24.01.2008 – nu avem monede, nu avem rest

Exista în aria de cuprindere a vastului minister pe care îl coordonati probleme de importanta majora, dar exista si aspecte minore care, nerezolvate la timp, pricinuiesc cetatenilor dificultati în viata de zi cu zi. Cu o astfel de situatie se confrunta atît comerciantii, cît si cumparatorii aflati în imposibilitatea de a da si de a primi restul de bani în magazine. În lipsa subdiviziunilor monetare ale leului din circulatie, la librarie primesti restul în natura sub forma de agrafe, pioneze, paste de pix etc., la farmacie primesti în loc de rest aspirine sau paracetamol, la alte pravalii ti se dau guma de mestecat, pliculete de zahar, praf de copt, o bomboana, un covrig sau alte marfuri de care nu ai momentan nevoie. Situatia nu este deloc accidentala, ci, pur si simplu, s-a generalizat. Atît în micile buticuri, cît si în supermarketuri cetatenii primesc drept rest fel de fel de obiecte si de produse, iar altii le refuza renuntînd la rest în semn de protest fata de o presupusa manevra necinstita practicata de catre vînzatori. Prin urmare, va rog sa dispuneti Bancii Nationale a României realizarea si introducerea pe piata, în cantitati suficiente, a monedelor necesare unui comert civilizat si a unui comportament civic normal.
(Interpelare adresata domnului Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor Publice, în sedinta Camerei Deputatilor din data de 22 octombrie 2007)

Category: Emisiuni
About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>