VIS 26.02.2008 – stupid project

PSD vrea să transforme Lunca Sucevei într-o zonă de agrement

Social democraţii din municipiul Suceava au făcut cunoscut unul din cele 10 proiecte care compun oferta electorală a PSD pentru perioada 2008-2012.
Este vorba de amenajarea unei zone de agrement în Lunca Sucevei, mai exact pe cursul râului Suceava, de la barajul de la Mihoveni până la AMBRO.
Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, consilierul local Virginel Iordache, a declarat că intenţia este aceea de a transforma zona respectivă „într-un pol de atracţie turistică al Sucevei” şi de a introduce în „circuitul urban” cartierele Iţcani şi Burdujeni.
Vor fi amenajate, a precizat liderul PSD, spaţii pentru plajă, spaţii comerciale, vor exista vaporaşe şi alte locuri unde sucevenii se vor putea distra şi se vor simţi bine.
Social democraţii văd o dublă finanţare pentru realizarea acestui proiect. Pe de o parte prin parteneriat public privat, unde firme potente financiar vor concesiona porţiuni de traseu pe care să le amenajeze cu precizarea că vor beneficia de facilităţi fiscale de la Consiliul Local, iar pe de altă parte prin promovarea de proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă.
De asemenea, marile firme care îşi vor deschide hypermarket-uri în Burdujeni vor fi invitate să participe la acest proiect.

„Vrem ca râul Suceava să se transforme într-o Begă a Sucevei”

Virginel Iordache a identificat o serie de avantaje la implementarea investiţiei.

„S-ar crea în prima etapă circa 750 de locuri de muncă. Apoi s-ar ecologiza total zona. În altă ordine de idei, ar creşte suprafaţa de spaţiu verde amenajat în Suceava, lucru de care municipiul duce lipsă. Nu în ultimul rând, amenajarea zonei ar conduce la scăderea taxelor şi impozitelor pe care azi le plătesc oamenii şi care, de la fanarioţi încoace, nu au fost percepute, scăderea lor făcându-se fără afectarea bugetului Consiliului Local”, a explicat Iordache.

PSD Suceava are în intenţie organizarea unui concurs pentru a da un nume proiectului.
„Vrem ca râul Suceava să se transforme într-o Begă a Sucevei”, a conchis Iordache.

Sursa Monitorul de Suceava, articol scris de Tudor IONESCU

Category: Emisiuni
About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>